Jag är en dålig mamma.

Jag:
Diana kollade på 28 days later när hon var fem, frågade efter mera zombies. .. Vi har kollat igenom the walking dead och alla resident evil.. men det är ju på låtsas. Hon är nog alldeles för empatisk för earthlings.  Själv ska jag nog se den nån kväll.
 
Random bitch på nätet:
Herregud, låter du en femåring se sånt???!! Nathalie Axelsson Helt vansinnigt.
 
Jag:
Nej.  Hon visste att det var på låtsas.
 
Bitch:
Ursäkta mig, men det är inte bra föräldraskap att låta sitt barn se sånt. Hemskt illa!
 
 
Jag:
Nathalie Axelsson
Det vore skillnad om det var realistiskt våld. Hon skulle aldrig få se tex "I spit on your grave", och om hon skulle vilja det när hon blir vuxen skulle jag avråda från det. 
Ett barn som är uppvuxet med en mamma som både spelar rollspel, pyntar med dödskallar (dökalle sa hon glatt när hon var tre år, sonen säger "jata" (av nån anledning) och tittar på sci fi och fantasy lär sig tidigt att de riktiga monstren ser ut som "vanliga människor", inte som fiktiva gestaltningar av vampyrer, zombies, ferengis eller orcher.
Gilla · Mer · för 28 minuter sedan
 
 
Nån annan:
Jag gillar inte att moralisera kring andras föräldraskap. Tänker väl iofs själv att trots att en vet att det är låtsas (det visste även jag som
5-åring och det får väl alla barn veta) känns det rätt magstarkt att låta sina barn se film som trovärdigt illustrerar monster, blod, död etc. 

Men vad vet jag. Alla barn utsätts ju för den sortens film förr eller senare. Jag kan inte direkt påstå att jag är mer benägen att hantera den sortens filmer bara för att jag är vuxen. Men i och med att alla förr eller senare stöter på den sortens film kanske det kan vara bra att i god tid vänja sig vid tanken att det bara är film. 

Jag vet dock inte om det är rätt att visa våldsamma filmer för barn/folk överhuvudtaget. I filmer normaliseras ofta våld/mord.
Gilla · 1 · för 39 minuter sedan
 
 
Nathalie Axelsson
Det vore skillnad om det var realistiskt våld. Hon skulle aldrig få se tex "I spit on your grave", och om hon skulle vilja det när hon blir vuxen skulle jag avråda från det. 
Ett barn som är uppvuxet med en mamma som både spelar rollspel, pyntar med dödskallar (dökalle sa hon glatt när hon var tre år, sonen säger "jata" (av nån anledning) och tittar på sci fi och fantasy lär sig tidigt att de riktiga monstren ser ut som "vanliga människor", inte som fiktiva gestaltningar av vampyrer, zombies, ferengis eller orcher.
Gilla · Mer · för 33 minuter sedan
 
 
Bitch:
Barn ska inte se på sådant som handlar om våld. Jag är chockad över att man ens kan fundera på det.
Gilla · för 33 minuter sedan
 
 
Nån tredje:
Bitch: det var en väldigt förhastad slutsats du drog där. Mina erfarenheter av dåligt föräldraskap har otaliga gånger utgjorts av föräldrar som försökt skydda sina barn från allt; det har oftare varit det, än föräldrar som inte skyddat dem tillräckligt (även om den varianten naturligtvis också existerar). Jag är övertygad om att man gör sina barn en stor otjänst när man vill skydda dem från världen och när man underskattar hur starka och insiktsfulla de kan vara. Jag tror att dagens kultur av överbeskyddandecurlingföräldrar är en av orsakerna till det extremt egoistiska individualistiska samhälle vi lever i idag (jag fattar hur extrem jag låter nu, men jag har funderat mycket över detta och tror stenhårt på att det ligger något i det).
Sluta gilla · 1 · för 33 minuter sedan
 
Nathalie Axelsson
"Handlar om våld"... geez. Slå på Nickelodion eller kolla på en Disneyfilm. Det är såklart bättre att små flickor lär sig att hela deras existens går ut på att behaga?
Gilla · Mer · för 31 minuter sedan
 
En tredje:
"Barn ska inte se på sådant som handlar om våld"? Världen innehåller våld! Verkligheten är ofta våldsam! Hur ska barn lära sig att förhålla sig till saker på ett sunt sätt om de inte får veta, diskutera och förhålla sig till? Min mamma skylde aldrig något för mig, vilket jag är evigt tacksam för. Hon lät mig få veta sådant som jag själv frågade om (vilket var typ allt, min nyfikenhet var oändlig) och diskuterade sedan med mig så att jag lärde mig att förhålla mig till världen runt omkring mig; bästa redskapet en förälder kan ge sitt barn!
Sluta gilla · 1 · för 30 minuter sedan
 
Bitch:
Men det handlar inte om att skydda sina barn från allt och från världen. Utan från våldsamma filmer. Helt galet, ni tycker verkligen det är okej?? Jag har ett vuxet barn som inte fick se sånt. Astrid Lindgrens böcker och Pettson & Findus var det som vi hade och det är vad jag kallar barnvänligt både i bokform och film.
Jag pratar fortfarande om tv och film.
 
Nathalie Axelsson
Jag tycker det är okej att jag uppfostrar mina barn som jag finner lämpligt, så kan du gå och läsa Emil i Lönneberga för dina barn, där huvudpersonen blir inlåst i timmar i sträck så hans koleriska far inte ska aga honom.
Gilla · 1 · Mer · för 28 minuter sedan
 
 
 
Bitch:
Naturligtvis gör du det.
 
 
 
Bitch:
Pettson & Findus var det som lästes mest, sonens favorit. Det är nog bland det mest barnvänliga som finns... Jag upphör aldrig att förvånas.
Gilla · för 23 m
 
 
Nathalie Axelsson
Ja, jag har ju en klok, trygg, empatisk, snäll och vacker dotter som är ett levande bevis på att det där med att vara mamma är något jag är jävligt bra på.
Gilla · Mer · för 22 minuter sedan
Nathalie Axelsson
Dito! Hur man kan fälla en sån kommentar om någon man inte vet ett skit om får mig att gapa av häpnad. Jag hoppas att du inte lär din son att uttrycka såna åsikter om människor han inte känner.
Gilla · Mer · för 19 minuter sedan
 
 
 
Komnentarer på detta?

Stealthy poop and definitions of douche

Idag har Adrian smygbajsat två gånger, så smygigt att jag slet av honom blöjan innan jag märkte det båda gångerna.
Som ett resultat av detta har fyra maskiner tvätt gått här, istället för de planerade två.
Under tiden som jag tvättat,  diskat, kollat rederiet och hängt med allra käraste Jenna så har jag idag liksom igår och i förrgår messat intensivt (jämfört med min egen normala kvot) med snubben jag spenderade större delen av den gångna helgen med.
Han är fucking awesome,  och en riktigt jävla douche.
Om man är jättekär i sin flickvän och inte tänker låta någonting utvecklas (något som jag dessvärre både skulle vilja och tror skulle kunna bli så jävla fantastiskt) från vaknätter med fysisk närhet, prat och musiklyssnande så kanske man ska (citerar min fina vän här) behålla kuken i brallan.
När handlingar,  hintar och ord hela tiden sänder blandade budskap är det inte lätt att få rätsida på någonting.
Detta gör iofs att min tidigare "Shrödingers crush" har slutat klösa inifrån sin låda. Det är bra.
However. 
Jag minns en tid i mitt liv när jag tyckte själv att jag var jävligt hård och känslokall, men eftersom jag var det så brydde jag mig inte om det. 
Jag känner nu att jag är på väg tillbaka till detta tillstånd. 
Hurvida detta är bra eller dåligt är nog svårt att definera, iaf för mig.
Det är bra, för att jag är trött på hjärtesorg, jämmer och tårar. Jag kan nöja mig med att knulla, det blir man inte ledsen av.
Det kan väl vara dåligt också antar jag, men just nu har jag svårt att se någon negativ aspekt av ett dylikt tillstånd. 
Så, thank you, dear douche. Du gav mig en knuff i rätt riktning. 
 
En bra sak med dagen är att jag fått den nya routern, så nu fungerar min uppkoppling som den ska igen. Praise to Jeebus!
 
Nu ska jag svettas ut det sista av helgens vätskor och gifter, skaka av mig emokoftan och gå vidare. Skål.
 

Andrasortering

Jag är så trött på att komma i andra (som bäst) hand. Jag skulle vilja vara förstahandsvalet för någon,  nån gång. Just nu känns det som att jag är lite sämre än alla andra,  så jag får nöja mig med att vara reserv.
Vill fly, fly, fly från den här staden och komma bort från allt.  Vill ha ett eget värde,  vara uppskattad för min egen skull. 
Fuck this shit. Vad man än gör så blir det fel.
Är jag inte tillräckligt bra på någonting? Ska jag spendera livet i skuggan av andra? När kommer min plats i solen? 
Jag ska spela på lotto, och vinna massa jävla pengar,  sen ska jag köpa en ö och bo där resten av livet.
Leva på kokos och bananer. 
Bara låta resten av världen tvätta sin egna smutsiga jävla tvätt själva, vara eremit och meditera. 
Ja. 
 Sitta i skuggan av en palm 8 timmar om dagen och rensa själen.
För min själ orkar inte med så mycket mer.
Jag kanske ger bort den för lätt,  eller typ lägger min själ upp till buds för billigt. 
Jag önskar att jag visste vad jag skulle göra för att räcka till.  
Jag borde väl egentligen börja med mig själv,  vara som jag är och vara nöjd med det.  Hur gör man det? 
 
Får väl sova på saken. 
Jobba om 7 timmar. 
Gonatt, eller nåt. 

It is all work-work

Älskar jobbet. Stortrivs.
Idag var en ruskigt jobbig dag. Hände en grej som fick mig att tro att jag hade serverat min sista potatis på Köksterrassen, men det löste sig hjälpligt innan jag gick hem.
Mådde som en gammal disktrasa som någon städat toan med, och kom hem till en jättesjuk plutt. Var bara att vända i dörren och införskaffa flytande paracetamol. 
Nu är jag slut i kroppen och själen, ska sova och satsar på en förträfflig dag imorgon istället; gärna med ett friskare barn, en piggare mamma,  en bättre jobbinsats och om jag har tur- en nattgäst.
Det sista är dock väldigt tveksamt, eftersom Adrian är sjuk och behöver hemmavård.
I värsta fall har jag ju choklad och en mer än halvfull bib... som inte är hemma atm, men ändå.

Day one point five

Sååå...
Gick till jobbet kl två, sa lite spexigt att "jag tar väl en stor stark då!"; och blev lite perplex när Chefen började tappa upp ovannämnda dryck. 
"Men... jag skojade bara, jag kan inte vara full på jobbet? "
Nej, imorgon ska du börja, sa chefen. Så jag cyklade hem,  tittade i mina papper, jo; jag skulle börja den 31/3.
Messade en bild,  ringde och avbokade. mammabarnvakt, la på, såg svaret på messet att "kom kl 17.00", ringde och påbokade mammabarnvakt, käkade nudlar och gick till jobbet.
Med risk att låta överdrivet positiv så tror jag att jag ligger jävligt bra till.
Hade en bra första halvdag, fick servera och serva ett litet sällskap, lära mig hur kassaapparaten funkar och ska jobba igen imorgon kl 10 istället för 14 med att stå i kassan.
Ska blondera bort min fantastiskt rosa hårfärg, göra mig oumbärlig och bli anställd inom ett par månader.
Jag tror att det kommer att hända,  och jag tror att det kommer att bli BRA.
 
Kom hem strax efter nio,  drack lite vin och pratade med min kära mor.
All in all, en riktigt bra kväll. 
Strax läggdags... på soffan. Mamma får sängen, jag får ett av rödvin underlättat insomnande. 
 
Livet är gött, världen är stor. 

RSS 2.0